Silvadec brengt duurzaamheid en veiligheid naar de Jachthaven van Oudenaarde

De jachthaven van Oudenaarde had een verouderde houten steiger die aan vervanging toe was. De klant zocht naar een duurzame en onderhoudsarme oplossing die bestand zou zijn tegen de specifieke uitdagingen van een maritieme omgeving, zoals vocht, temperatuurschommelingen en blootstelling aan zonlicht. Naast duurzaamheid was veiligheid een belangrijk aandachtspunt, aangezien de steiger intensief gebruikt wordt door zowel recreatieve als professionele watersporters.

Domspro stelde voor om gebruik te maken van Silvadec ATMOSPHERE, een product dat ideaal is voor buitenomgevingen waar duurzaamheid en weerbestendigheid van groot belang zijn. Silvadec is een premium composietmateriaal dat bestand is tegen vocht, zout water en schimmelvorming, wat het een perfecte keuze maakt voor gebruik in jachthavens. Het materiaal is onderhoudsarm en behoudt zijn kleur en structuur, zelfs na langdurige blootstelling aan de elementen.

De planken zijn ook voorzien van een anti-slip oppervlak, een van de beste van Europa, wat een belangrijke veiligheidsmaatregel is voor gebruikers die over de steiger lopen, zelfs in natte omstandigheden. Dankzij de brede kleurkeuze van Silvadec konden de composietplanken perfect worden afgestemd op de natuurlijke en maritieme omgeving van de jachthaven.

De installatie van de nieuwe steiger verliep vlot en zorgde voor minimale verstoring van de activiteiten in de jachthaven. De steiger ziet er niet alleen modern en verzorgd uit, maar biedt ook uitstekende grip voor de gebruikers, wat het risico op uitglijden aanzienlijk vermindert. Dankzij de weerbestendigheid en duurzaamheid van Silvadec verwacht de klant dat de steiger jarenlang meegaat zonder de intensieve onderhoudsvereisten van een traditionele houten steiger.

Tuinen Clottemans leverde hier een sterke prestatie door installatie van dit project in een zeer korte tijdspanne!

Andere gerealiseerde projecten

<?= ; ?>

Silvadec brengt duurzaamheid en veiligheid naar de Jachthaven van Oudenaarde

Palen | Panelen
<?= ; ?>

154 lopende meter maatwerkafsluiting van 4,2 m hoog

Palen | Panelen